diumenge, 3 de març del 2013

Concert Solidari

Avui us volem parlar d'una iniciativa solidària convertida en concert! I és que el dissabte 9 de març, la Sala Zac de Barcelona acull una nova edició del festival solidari per recaptar fons per la ONG Manyanet Solidari. Aquest any se celebra la cinquena edició amb la novetat del canvi més de localització; les quatre primeres edicions es van celebrar al pati de l'Escola Pare Manyanet del barri de Les Corts.


Les dues primeres bandes que trepitjaran l'escenari són formades per alumnes de l'escola; Rock’n Thunder és una banda formada el passat 2012 per nens i nenes de 12 anys: Clàudia Garcia i Aina Sansón a les veus, Sílvia Bertran a la guitarra, Sònia Serrabou als teclats i Andreu Calbet a la guitarra elèctrica. Just després d'ells, serà el torn de Päradox, la banda de rock i punk rock formada també per alumnes de l'escola; ells són: Paula Calbet a la veu, Oriol Miralpeix a la guitarra, David Tañá al baix i Víctor Badenas a la bateria. Ja els vam poder veure obrint el show de Perfect Smile a la Sala BeCool i ens van sorprendre gratament (recorda aquí la crònica).

Uns altres convidats a tocar en aquest concert solidari són els Awake, una banda de rock i metal progressiu formada l'any 2009 a Barcelona de la mà de la vocalista Neus i el bateria Marky. La banda la completen Kamelmat a la guitarra i Didakio al baix. Amb influències de bandes com Radiohead, Dream Theater, Incubus o Muse, l'any 2011 van auto-produir el seu primer disc, Despertar, arribant a presentar-lo a sales com Music Hall, Razzmatazz...i actuant a les Festes de Gràcia o de les Corts. Una mostra de la seva música, a l'espera del nou ep que editaran en breu, Everything Can Change Tonight, us deixem amb el vídeo de Whisper, inclòs dins del seu debut.


El passat 2012, després del seu pas per Amadeüs i Alchemist Vision, el guitarrista David García i la vocalista Cristina Montenegro decideixen fundar la banda Moonshide, un projecte de power metal progressiu on hi col·laboren gent de bandes com Hardreams, Pa de Ral o Drakum, entre d'altres. Actualment han tancat la formació amb Mireia Cuesta a la veu, David García a la guitarra i teclats, Luís del Canto a la guitarra, Daniel Barros al baix i Alberto del Canto a la bateria. El dimecres passat, 27 de febrer, van presentar el tema que dona nom al seu primer ep, que s'editarà en breu; porta per títol Chains of Agony i sona d'aquesta manera.


Seguim repassant bandes i ho fem amb Pareidolian, una banda de metal experimental que, tot i tenir moltes bandes de referència, no se centren en cap estil concret, creant així el seu propi so. La banda va ser fundada l'any 2007 per Aeolian, el guitarrista, qui està acompanyat d'Aliena a la veu, Torris a la guitarra, Esteban al baix, Atheral a la bateria i Mireia als teclats. Nosaltres ja els vam veure a l'edició del Goblin Fest 2012 (recorda aquí la crònica) i, veritablement, la seva proposta està molt bé. Des de la seva web us podeu descarregar el seu disc Jardín de Ébano. Un dels temes que van sonar aquella nit i que més ens va agradar va ser aquest Carrusel de Medianoche.


Els següents a pujar a l’escenari seran els terrassencs Druantia, la banda de metal simfònic formada l'any 2006 per Sílvia Suárez a la veu i Xavi Díaz a la guitarra; després de diferents canvis de membres, la banda la completen Marc Delgado a la guitarra, Aaron Carrasco al baix, Eric Ruíz a la bateria i Àlex Martín als teclats. Actualment es troben gravant el que serà el primer disc de la banda, tot i que ja porten una bona quantitat de concerts a les seves esquenes; de fet, nosaltres els recordem en quatre concerts i són tot un espectacle en directe. Esperarem als nous temes per punxar-vos-en algun en el programa; de moment, tornem a gaudir amb l'avançament que ens van fer el passat més de setembre, amb la segona versió del tema In the World of Pain.


Després dels terrassencs, podrem gaudir d'una altra gran banda de heavy metal melòdic com és Masterly. Formats al 2008 i després de diversos canvis de formació, els membres actuals són Sergi R.Perea a la veu, Toni Lara i Ramón Gulín a les guitarres, Oscar Cortés al baix i Joel Marco a la bateria. Recentment han fitxat per Maldito Records per reeditar el seu primer disc, Sin Identidad i, a través del crowfunding de Verkami, estan recollint diners per presentar-nos dos videoclips. Després de presentar el disc a la Sala Mephisto el passat octubre (recorda aquí la crònica), juntament amb Amadeüs, us proposem escoltar un medley del seu disc; així us podeu fer una idea de què escoltareu durant el seu concert.


I el concert el tancaran els barcelonins Döria, la banda de heavy metal melòdic que van debutar el passat 2011 amb el disc Despertar, sorprenent a tot el món i que han rodat per tota la península. Ells són Martí Dòria a la veu, Víctor Vázquez i Laura Moral a les guitarres, Lluís Ripollès al baix i Pep Rovira a la bateria. Aquesta setmana han fet pública una promo del seu videoclip corresponent al tema Por Si Sirve de Algo, que veurà la llum en breu. A més, són una de les bandes confirmades pels festivals Rock Arena d'Alacant i Luarca Metal Fest d'Astúries. I, segurament, encara ens tenen alguna sorpresa reservada, tot i que aquest serà el darrer concert a Barcelona de la seva gira Mejor Estar Despierto. Recordeu el seu controvertit videoclip de Caperucita Feroz? Doncs aquí teniu la versió sense censura!


Recordeu la cita: Concert Solidari per recaptar fons per la ONG Manyanet Solidari, dissabte 9 de març a la Sala Zac de Barcelona, a partir de les 5 de la tarda i per un preu de 5€. Amb les actuacions de Rock’n Thunder, Päradox, Awake, Moonshide, Pareidolian, Druantia, Masterly i Döria; si no teníeu pla, ja el teniu! I si en teníeu, ja l’esteu canviant! Us esperem a tots!!