dissabte, 21 de gener del 2012

El Clàssic de la Setmana # 130

Iron Maiden, una de les bandes clàssiques de la NWOBHM, formada l'any 1975 a Londres i amb una gran quantitat de temes clàssics a les seves esquenes, van aconseguir guanyar el seu primer Grammy el passat 2011 amb el tema El Dorado, inclòs dins del disc The Final Frontier. Curiosament, i sota el nostre punt de vista, la banda té temes molt millors que aquest, amb el que no van aconseguir endur-se el primer.

Però no és l'única notícia que rodeja la banda: faa cosa d'una parell de setmanes es va anunciar, a través de la pàgina web oficial, el naixement de Primal Rock Rebellion, una nova banda liderada pel guitarrista d’Iron Maiden, Adrian Smith. A més, la banda es troba preparant un nou llançament: aquesta vegada es tracta de Iron Maiden - En Vivo!, un concert realitzat el passat 10 d'abril a Santiago de Xile que sortirà a la venta el proper 26 de març, en diferents formats.

El concert va ser gravat per 22 càmeres d'alta definició i una octocam, que filmava escenes aèries del públic, i gravat en estèreo i so 5.1 per fer l'experiència encara més real. En l'edició de doble dvd, el segon és un documental anomenat Behind the Beast, on es mostra la banda darrera de l'escenari: s'ha gravat el dia a dia de la banda, juntament amb les seves dificultats tècniques i com se solucionen en una gira tant gran.

Però no tot són bones notícies per la banda, ja que acabàvem el 2011 amb la notícia de la mort de l’actor i locutor de ràdio britànic, Barry Clayton, als 80 anys. Ell va ser, després de que Vincent Price demanés massa diners, qui va posar la veu a la intro del tema de 1982, The Number of the Beast. Anem a recordar al gran d'en Barry i aquest gran clàssic de la donzella!