diumenge, 12 de juny del 2011

El Moment "Friki" de la Setmana # 108

La setmana passada ja us volíem posar un tema d'aquesta formació, però finalment no va poder entrar en el nostre tracklist... però d'aquesta setmana no podia passar!! I és que els irlandesos Thin Lizzy estaran tocant per tota Europa aquests dies, sent un dels caps de cartell de la majoria de festivals!!

La banda, formada l'any 1969 a Dublín, ha patit diverses aturades i canvis de membres en la seva formació, però segueixen sent la banda de hard rock dels seus inicis. Per ella ha passat gent com el malauradament desaparegut Gary Moore, el vocalista Phil Lynott, Brian Robertson (ex Motörhead), Snowy White (ex Pink Floyd), Tommy Aldridge (ex Whitesnake, Ozzy Osbourne...) o Vivian Campbell (el guitarrista original de la banda Dio) i un llarg etcètera.

L'any 1973 van editar el seu tercer disc d'estudi, Vagabonds of the Western World, on hi van incloure el tema que ens ocupa com a bonus track. El tema en qüestió és una cançó tradicional irlandesa que parla de la història d'un bandoler que va ser traït per una dona... Potser us sonarà una versió més recent, feta per Metallica... però avui us portem la versió de Thin Lizzy del tema Whiskey in the Jar!