dissabte, 18 de juny del 2011

El Clàssic de la Setmana # 112

L'any 1987 es formava a New Jersey la banda Danzig, tercera fomarmació del vocalista Glenn Danzig després del seu pas per Misfits i Samhain. Moltes són les influències musicals de la banda, però la primera etapa de la mateixa, van incorporar tocs de blues al seu heavy metal, prenent com a referència a Black Sabbath.

L’any 1988 van editar el seu àlbum debut homònim, Danzig; el disc va arribar a la posició #125 de la llista Billboard 200, un lloc molt respectable, tractant-se d'un disc debut. Però el disc encara amaga més coses: els temes Twist of Cain i Possession van ser escrits pel darrer disc de Samhain, però no van entrar i Glenn les va guardar per aquest àlbum. En el disc, les veus secundàries les va gravar James Hetfield, però per problemes contractuals, el seu nom no va aparèixer als crèdits de l'àlbum.

Ja està bé de xerrar i anem a veure el vídeo que us portem avui... perquè dins d'aquest primer disc de la banda s'inclou el tema Mother. La cançó va acabar triomfant l'any 1993, any en que es va fer una nova versió del videoclip; la primera versió va ser censurada per la MTV per incloure, al final del mateix, el (suposat) sacrifici d'un pollastre i el dibuix d'una creu invertida amb la seva sang damunt del ventre d'una noia... Jutgeu per vosaltres mateixos si és massa forta la imatge!!