dilluns, 21 de març del 2011

Els gestos de la comunitat metalera

Com tots sabreu, el passat 11 de març, Japó va viure una de les seves jornades més terrorífiques al llarg de la seva història: un terratrèmol de 8,9 a l'escala de Richter (el més elevat des de que es tenen dades) a uns cent quilòmetres dins de l'oceà Pacífic, el posterior tsunami amb onades de fins a 10 metres que han entrat fins a 5 kilòmetres terra endins emportant-se tot el que es trobava per davant i el risc nuclear després de les aturades de les fàbriques i la fuita de residus tòxics.


La comunitat del món del heavy metal va quedar tocada i els missatges de suport i ànims no es van fer esperar; bandes com Aerosmith, Judas Priest, Uriah Heep o Kiss van publicar les següents declaracions:

Aerosmith: Volem que sapigueu que estem pensant en tots vosaltres durant aquest difícil moment. Els nostres sentiments i cors estan amb vosaltres.

Uriah Heep: Els nostres sentiments i esperances estan amb el poble japonès avui. Hem fet moltes amistats tots aquests anys en aquest país. Una altra vegada ens vam sentir impressionats per la seva amistat i hospitalitat pocs mesos abans, durant la nostra darrera visita amb la banda. Volem que sapigueu que tota la família Uriah Hepp estem amb vosaltres per enfrontar-nos als reptes que ara teniu al davant.

Kiss: A tots els nostres fans lleials, amics i les seves famílies arrasades pels efectes del terratrèmol al Japó: Estem al vostre costat recolzant-vos i seguirem amb les nostres oracions en aquest moment de tragèdia.

Judas Priest: Estem tots profundament afectats al conèixer la tragèdia de Japço amb el terratrèmol i el tsunami. Els nostres pensaments i oracions van a tots els nostres fans i a tota la gent del país.

Hi ha moltes més bandes que han deixat els seus missatges de suport a la seva pàgina web... però hi ha d'altres que encara volen fer més pels habitants i la zona afectats!

És el cas, per exemple, de Yoshiki Hayashi, líder de la banda X-Japan. Bateria i pianista, normalment viu a Los Ángeles, però en aquell moment es trobava al Japó pel seu esdeveniment de moda i per gravar alguna cançó; després de notar els tremolors, va decidir que havia de fer alguna cosa.


I el que ha fet és posar a subhasta el seu piano de vidre (del que podeu veure una fotografia); porta incorporat el logotip de Yoshiki i, segons els especialistes, té un valor incalculable, ja que és el piano que normalment acompanya al músic en tots els seus concerts arreu del món. Tots els diners recollits seran enviats a organitzacions d'ajuda a les víctimes, com també ho farà amb les donacions que aconsegueixi a través de la seva fundació, la Yoshiki Foundation America.

Però no és l'únic! La banda britànica Iron Maiden es va poder escapar del terratrèmol just quan estaven a punt d'aterrar a Tòkio ja que, aquell mateix cap de setmana hi actuaven. Van poder desviar l'Ed Force One i aterrar a Nagoya.


Els britànics havien fet una sèrie de samarretes especials en motiu de la visita al país; doncs aquestes samarretes es poden comprar des de la pàgina de la botiga oficial de la banda i tots els diners recollits aniran destinats a la Creu Roja Japonesa per ajudar a les víctimes. De fet, vam intentar comprar-ne una i ja estan exhaurides; a mitja setmana tenen previst posar-ne més a la venta.

I un altre que tampoc es queda curt és l'ex-guitarrista de Megadeth, Marty Friedman, qui resideix al Japó des de 2003. El guitarrista, després de la sacsejada del país, va viatjar a Los Ángeles on, des de l'any 2000, totes les seves guitarres de l'època Megadeth fetes servir en concerts, videoclips, gravacions de discos... estan guardades en càmeres climatitzades.


Doncs aquestes guitarres es van posar a subhasta el passat diumenge 20 de març; si esteu interessats en comprar-ne una, ho podeu fer al següent enllaç. Tots aquests gestos faran possible una ràpida millora de les condicions en què es viu en algunes regions del Japó.