diumenge, 20 de març del 2011

El Clàssic de la Setmana # 101

El clàssic d'aquesta setmana va dedicat a una banda formada per dos germans holandesos, l'any 1972, a Pasadena, Califòrnia. En un primer moment, la banda es va anomenar Mammoth per canviar a Genesis i, posteriorment i ja com a nom definitiu, el cognom dels germans: Van Halen.

Per aquesta banda americana de hard rock i heavy metal ha passat gent com Sammy Hagar (Chickenfoot) o Gary Cherone (Extreme); tot i portar gairebé 30 anys de carrera musical, el passat 17 de gener de 2011, els membres actuals de Van Halen van entrar de nou a l'estudi per gravar el nou disc que, en principi, portarà per títol el nom original de la banda, Mammoth.

L'any 1984 van editar el seu sisè disc d'estudi, anomenat simplement 1984, arribant a convertir-se en un dels més exitosos de la banda i el darrer abans de la marxa del vocalista David Lee Roth qui, actualment, torna a estar a la banda amb els germans Van Halen.

Precisament a 1984 s'hi troba l'únic tema de la banda que ha aconseguit arribar al nº#1 de la llista de singles americans Billboard Hot 100; us deixem amb el videoclip de Jump!!