diumenge, 9 de maig del 2010

El Moment "Friki" de la Setmana # 75

El moment "friki" d'aquesta setmana el volem dedicar a la banda més internacional de La Rioja: Tierra Santa es va crear l'any 1992 sota el nom de Privacy, però no va ser fins el 1997 quan es van canviar el nom. Com altres bandes, han participat en nombrosos festivals nacionals i internacionals i han fet gires europees i per Amèrica llatina.

Ells són Ángel San Juan a la veu, Arturo Morras a la guitarra, Roberto Gonzalo al baix, Iñaki a la bateria i Mikel G. Otamendi als teclats. L'any 2004, l'escriptor Rubén Parra els hi va dedicar la seva novel·la Mares de Leyenda, inspirada en el poema de José de Espronceda, La Canción del Pirata, fet cançó per la banda.

El passat mes d'abril va sortir al mercat el llibre Viviendo un Sueño, un recull de dues-centes pàgines i mil fotografies que serviran per repassar la vida del grup; a més, Tierra Santa acaba de firmar per Maldito Records i prometen nou disc abans de que acabi aquest 2010.

De moment, els recordem amb un tema inclòs dins el disc Mejor Morir en Pie, del 2006, on van fer una versió instrumental del Himno a la Alegría. El vídeo que us deixem és una adaptació feta per un usuari i interpretada al Guitar Hero.