diumenge, 30 de maig del 2010

El Clàssic de la Setmana # 81

El clàssic d'aquesta setmana el volem dedicar a una banda que, tot i les diverses parades que ha patit durant la seva carrera, està celebrant els 30 anys damunt dels escenaris.

La banda de rock Whitesnake es va formar l'any 1977 a Middlesbrough, al Regne Unit; en un principi se'ls comparava amb els també britànics Deep Purple, però durant la dècada dels '80 van anar experimentant amb nous sons, adquirint el seu propi, més proper al heavy metal.

L'únic membre que es manté dins la formació en l'actualitat, és el vocalista i fundador de la banda, David Coverdale, que actualment està acompanyat per Doug Aldrich i Reb Beach a les guitarres, Uriah Duffy al baix, Chris Frazier a la bateria i Timothy Drury als teclats. Per la banda ha passat gent com Roger Glover (teclista de Deep Purple), Cozy Powell (bateria de Black Sabbath...) o Jimmy Page (guitarra de Deep Purple).

L'any 1987, la banda editava el seu 8è disc d'estudi, homònim a la banda, Whitesnake, on s'inclou l'èxit més recordat dels britànics; us deixem amb el clàssic Here I Go Again!!