diumenge, 21 de febrer del 2010

El Clàssic de la Setmana # 70

Aquesta setmana retrocedim en el temps per escoltar un clàssic que ens arriba des de Houston. L'any 1969, el vocalista i guitarra Billy Gibbons, el vocalista i baixista Dusty Hill i el bateria Frank Beard van formar la banda coneguda com The Little Ol' Band from Texas pels seus fans, o ZZTop per la resta dels mortals.

És una de les poques bandes que pot presumir de mantenir els seus membres originals després de més de 40 anys damunt dels escenaris; i inclús al seu mànager i productor, Bill Ham. L'any 2004 van entrar al Rock and Roll Hall of Fame.

Els seus vocalistes es caracteritzen per aparèixer sempre amb ulleres de sol (un gest cap al seu tema Cheap Sunglasses de 1979), amb indumentària molt semblant o idèntica i, sobretot les seves llargues barbes tant i tant admirades. L'any 1984, la firma Gillette els hi va oferir un milió de dòlars si es deixaven afaitar les barbes en directe en un programa de televisió; evidentment, Billy i Dusty van declinar l'oferta.

L'any 1973 editen el seu disc Tres Hombres, amb el que entren al Top10 de la llista Billboard i on s'inclou el famós tema La Grange. Avui però, ens quedem amb un altre tall del disc, Beer Drinkers & Hell Raisers.