dimecres, 10 de febrer del 2010

Concert El Reno Renardo

El passat dissabte 23 de gener, els bascos El Reno Renardo visitaven per primera vegada Barcelona per presentar-se en societat i fer vibrar a la gran quantitat de fanàtics que es van reunir a la Sala Mephisto.

A les 18.30 hores, tot i que obrien portes a les 21 hores, ja hi havia gent fent cua; un servidor i l'Ariadna es van presentar a la sala, no per esperar a l'inici del concert, sinó per entrevistar a Jevo, líder de la formació. L'entrevista la podeu escoltar durant la primera hora del Kalimetal#0079.

Com deiem, a les 21 hores obrien les portes de la sala, però abans de la banda del País Basc, actuaven dues bandes locals: els primers en fer-ho van ser Sinestésica, una banda de Barcelona formada per Jordi Lirio a la veu, Francisco Angel a la guitarra, Antonio Guirao al baix, David Fernández a la bateria i Salvador Lirio als teclats.

Vam arribar amb el concert començat i la sala a rebentar!! A diferència d'altres concerts, els teloners van actuar amb la sala plena!! L'estona que els vam poder veure van interpretar temes que podem trobar en el seu myspace. La instrumentació era força bona, fent una menció especial al baixista i la seva curiosa forma de tocar-lo, movent-se sense parar; per altra banda, tot i que li posava força i ganes, la veu en alguns moments no arribava.

Al finalitzar el concert, tothom amb El Reno Renardo al cap, gairebé no es va fer cas al següent grup a trepitjar l'escenari: Perversiones. Els catalans van omplir durant una hora l'escenari de la Sala Mephisto de versions de temes hard rock i heavy metal clàssics i coneguts per la gran majoria que esperaven els bascos.

Tot i això, a mi no em van agradar gens!! Es van atrevir amb temes on no arribaven, ja fos per velocitat, per to... i per qualitat. En definitiva, si després de Sinestésica haguessin aparegut directament Jevo i companyia, no s'hagués trobat a faltar cap artista més. I, en tot cas, hagués invertit l'ordre dels teloners.

Amb la gent expectant per veure els rostres dels membres d'El Reno Renardo, aquests feien acte de presència a l'escenari, vestits amb faldilla de quadres escocesa!! Personalment, m'hagués sorprès molt si no hagués vist a Javi Gianno dels Noctervm vestit igual la nit anterior a la Sala BeGood.

Amb Jevo a la guitarra rítmica i veu, Mikel Torralba a la guitarra solista, Ander The Thunder al baix i Iván Cormen a la bateria, van començar a descarregar els temes dels, fins el moment, dos àlbums que tenen disponibles a la seva web, de manera gratuïta. Jevo és tot un showman i, entre tema i tema, anava explicant coses gracioses als assistents (que havien après català amb els cartells de l'autopista camí a Barcelona, que no s'havien recordat de posar la lona amb el nom del grup i ara es deien Mephisto, que tenien memòria de peix...)

Van sonar temes com Renux Renardi, El Bardo Bastardo, Ni Una Sola Parada, Ancho Cipote, El Reno Renardo (moment en que va aparèixer un ren tirant carmels al públic)... Les cançons més corejades però, van ser Espera Farru Que Me Quito, Crecí en los '80, Hasta la Polla i Camino Moria (amb aquesta, se'm van posar els pèls de punta!!). Altres temes que van sonar van ser Crtl+Alt+Sup, Doctor Luís i l'estiuenca El Bogavante.

Ens van oferir un dels temes que s'inclourà en el nou disc que arribarà durant aquest 2010; el tema en qüestió porta per títol A Mi Nardo, fent servir la base musical de In The Navy, dels Village People. El tema encara no se l'havien après, i no van començar a tocar fins que van trobar la lletra de la cançó... Un altre moment per recordar, va ser quan Mikel va ocupar el lloc de Iván i Jevo el de l'Ander; per tant, teniem un bateria tocant la guitarra, el guitarra solista tocant la bateria, el baixista tocant la guitarra rítmica i el vocalista tocant el baix.

Ja cap al final del concert, després dels solos de presentació de la banda (destacar el solo de bateria d'Iván, fet amb un espetec!!), van començar a tocar temes famosos que el públic havia d'endevinar; el ren tornava a l'escenari per tirar diademes en forma de banyes de ren al públic i, com a premi final, uns calçotets (amb regal i tot!), firmat pels components de la banda.

No he anat a gaires concerts a la Sala Mephisto, però he de dir que mai l'havia vist tant plena com el passat 23 de gener, data a recordar per tots els que hi vam ser!! Us deixo les fotografies del concert, esperant que El Reno Renardo es deixi caure una altra vegada per Barcelona!!