dijous, 12 de febrer del 2009

Concert Turisas + Dragonforce

El passat 03 de febrer, ens vam desplaçar fins la Sala Apolo de Barcelona tot just després de dinar, perquè haviem quedat per xerrar amb Mathias Nygard, vocalista de Turisas, i amb Dave Mackintosh, bateria dels Dragonforce. Tot just a les 20 hores es començaven a obrir les portes de la sala per accedir al concert d'aquests dos grans grups que porten més de mig any girat junts per tot el món.

El concert de Turisas va servir per veure la seva espectacular posada en escena que va fer saltar a tots els assistents de la Sala Apolo que, molts d'ells, anaven amb la cara pintada com els guerrers finlandesos. Van repassar temes com One More, Battle Metal, To Holmgard and Beyond o In the Court of Jarislief; però el millor moment del concert va ser quan van interpretar la seva versió Battle Disco del clàssic Rasputín, de Boney M. Van acabar el concert prometen que la propera vegada que tornin a Barcelona serà amb un nou àlbum i com a caps de cartell.

Just després, es preparava l'escenari pels britànics Dragonforce; una bateria impressionant, un joc de teclats i altres instruments pels sons que diferencien a la banda i tres tarimes elevades perquè, tant ZP Theart com Herman Li i Sam Totman, es puguessin lluir.

El seu concert va començar amb el nou tema Heroes of Our Time, on ja vam poder veure que la veu de ZP no estava al 100%, però es va defensar durant tot el concert. Sense parar de moure's durant tot el concert, Herman i Sam descarregaven els seus solos de guitarra, acompanyats del baixista Frédéric Leclercq i del teclista Vadim Pruzhanov, qui també feiem les seves acrobàcies dalt l'escenari. Mentrestant, Dave Mackintosh no deixava de fer tronar la sala amb la seva velocitat tocant la bateria. Entre els temes del seu nou treball, Ultra Beatdown, com Reasons to Live, The Last Journey Home o Inside the Winter Storm, van repassar temes d'àlbums anteriors com Valley of the Damned o l'esperadíssim Through the Fire and Flames, tema que va tancar el concert.

Per tots aquells que us vau quedar sense entrades, aquí us deixem unes fotos que resumeixen el que va ser una gran nit de heavy metal!