dilluns, 23 de febrer del 2009

Concert BA&SB + Fatal Smile + Lordi

El passat divendres 20 de febrer, els finlandesos Lordi tornaven a la Sala Apolo de Barcelona per presentar el seu nou treball, Deadache, acompanyats dels suecs Fatal Smile, qui presentaven World Domination, i els italians Brandon Ashley & The SilverBugs, que presentaven Nothing Lasts Forever.

BA&SB (Brandon Ashley & The SilverBugs) van oferir un concert curt però intens, descarregant el seu rock davant dels pocs assistents que, en aquell moment, estaven a la sala. El concert va servir per poder conèixer aquesta banda, totalment desconeguda per mi. Després del concert, com podreu veure, vaig compatir uns minuts amb ells mentre es preparava l'escenari pel següent grup.

Fatal Smile, provinents de Suècia, van repassar temes del seu àlbum debut, Neo Natural Freaks, però es van centrar sobretot en els temes del seu nou disc, sent S.O.B. la cançó més aclamada. Al ritme de glam rock i heavy metal, la sala s'anava omplint de gent, a l'espera del concert de Lordi. Just després d'acabar la seva actuació, vaig poder xerrar una mica amb els components del grup i, fins i tot, amb Peter Tägtgren, vocalista i guitarrista de Pain que, aprofitant que el dia següent acabava la gira a Barcelona, es va deixar caure per la Sala Apolo.

Finalment, i després de més d'un quart d'hora de preparació, van aparèixer a l'escenari els finlandesos Lordi, encapçalats per Mr.Lordi a la veu, Amen a la guitarra, Ox al baix, Kita a la bateria i Awa als teclats. Amb una posada en escena espectacular, van començar a sonar les primeres notes de Girls Go Chopping, tema que va servir per obrir el concert.

Cada dos o tres temes, els membres de Lordi ens sorprenien amb una mini actuació teatral mentre Mr.Lordi agafa tot el necessari per les següents cançons; així, vam poder veure sortir un monstre a l'escenari, ens vam esgarrifar quan Awa va atravessar a dos persones grans que ballaven juntes amb un pal o quan Kita va decapitar a un samurai amb una katana.

Van repassar tots els àlbums que han editat fins el moment: Get Heavy, The Monsterican Dream, The Arocalypse i Deadache, poden escoltar temes com Devil is a Loser, Blood Red Sandman, Bite It Like a Bulldog, Raise Hell in Heaven o Hard Rock Hallelujah, tema que va servir per posar punt i final al concert.

Si us vau quedar amb les ganes d'anar-los a veure, us deixem unes fotos i us esperem al proper!!