dijous, 8 de maig del 2008

Eurovisió 2008

El proper dissabte 24 de maig se celebra a la ciutat de Belgrad, la capital de Sèrbia, la final del Festival d'Eurovisió; si fa un parell d'anys s'hi van presentar uns finlandesos de nom Lordi, aquest any Finlàndia torna a apostar per uns altres metaleros, que esperem que superin la semifinal i els puguem veure actuar.

Teräsbetoni és una banda que es va fundar l'any 2002 i està formada per Jarkko Ahola a la veu i al baix, Arto Järvinen a la veu i la guitarra, Viljo Rantanen a la segona guitarra i Jari Kuokkanen a la bateria. Les seves cançons van començar a sonar l'any 2003 a través de la seva pàgina web, amb una característica destacable: totes les lletres dels temes són en finlandès.

Poc a poc el grup va guanyar popularitat i els mateixos fans van ser els qui van enviar cartes a diferents segells discogràfics perquè els hi editessin un disc. Metallitotuus, el seu àlbum debut, va sortir el 2005 de la mà de Warner Music Finland, venent més de 30.000 còpies; l'any següent van editar Vaadimme metallia, que en el seu primer dia de venta gairebé arriba a les 15.000 còpies venudes.

En la preselecció del representant a Eurovisió a Finlàndia, Teräsbetoni va guanyar amb el 38 % dels vots, i representarà al seu país amb el tema Missä miehet ratsastaa, inclòs en el seu darrer treball, d'aquest mateix any 2008, Myrskyntuoja.

Perquè us feu una idea de com sonen i contra qui se les hauran de veure els altres representants d'Eurovisió, us deixem amb el vídeo del tema finalista.

3 comentaris:

Mara Von Entropy ha dit...

Hauria d'haver vist el concurs només per aquesta actuació. Molt bó el video (tot i que el que heu linkejat no està disponible ja)

Missä miehet ratsastaa [Where All The Men Ride Forth]

http://youtube.com/watch?v=TheV9eBTT3Q&feature=related

Mara Von Entropy ha dit...

PD: en quina posició van quedar?

Amor a finlàndia xD

Anònim ha dit...

Ei Yuko!! Primer de tot moltes gràcies per escriure... Jo si que puc veure el video, així que no sé que pot passar.

Van quedar per sota d'Espanya....moooolt malament. I l'actuació va ser una passada...semblava que fos el disc...tenen un molt bon directe

Un petonet