dijous, 8 de maig del 2008

Els plans dels ex-Stratovarius

El grup al complet, excepte Timo Tolkki, ha emès un comunicat donant detallas sobre el seu futur musical


Timo Kotipelto, Jens Johansson, Lauri Porra i Jörg Michael, els membres que van quedar a Stratovarius després de la marxa del seu líder, han emès un comunicat on, a banda de parlar de Timo Tolkki (el nom ho diu tot: era un "Timo"), aclaren el seu futur més immediat, en forma de nova banda. Tot això serà anunciat en uns mesos. El comunicat, més o menys reduït, diu una cosa així:

Si vius la teva vida per com et veuran els altres, fugint de les ventes o una pèrdua de poder, això s'acaba descobrint. La motivació principal de Timo per fer el que ha fet ha estat l'avaricia, no per la publicació d'amistat o d'art.

Durant l'estiu de 2007, Timo va presentar les demos de Revolution/Renaissance, el que havia de ser el nou disc d'Stratovarius, i que tots vam finançar, registrar i firmar un acord de gravació. Tot i això, pagant, es va adjudicar tots els drets per ell. El més greu és que això ho va fer a les nostres esquenes; no tenia el valor de dir-nos el que pensava fer-nos i ho vam descobrir a través de comunicats de premsa i de la correspondènica al correu electrònic.

Durant el mes d'octubre ens va enviar un correu electrònic per dir-nos que no volia seguir amb nosaltres (una manera molt impersonal de fer-ho), després de compartir 12 anys amb el grup. Ens va explicar que estava fart d'Stratovarius i que es volia concentrar en la seva carrera; des de feia temps, nosaltres ja ho havíem notat.

Ell no va mencionar res sobre el contracte firmat sobre el registre del R.R, deixant-nos en una situació econòmica molt dolenta. Ens ha deixat amb un deute de 54.000 dòlars americans i unes pèrdues totals de 346.000 dòlars.

Com que la seva carrera en solitari no li va donar grans èxits, va voler tornar a registrar a Stratovarius per fer el R.R, doncs no passava per un bon moment econòmic. És la història de Faust, la història de la bogeria, del declinar natural i lent d'una banda, però al cap i a la fi, una cosa normal: la història d'un narcissista suprem traicionant als que van ser els seus amics durant 12 anys i que el van salvar pocs anys abans.

Ens agradaria agraïr als fans per tot els que han fet i fan i, tot i el que ens ha fet, agraïr també a Timo Tolkki pel passat, la música que ens ha deixat i els bons moments que hem passat junts.

La resta de la banda volem aclarir que ens fem grans i que seguirem tocant junts, perquè ens preocupem els uns dels altres i, sobretot, pels nostres admiradors. Tenim projectes i les notícies arribaran en pocs mesos!

Déu ni do com van acabar les coses amb un dels millors grups europeus dels últims temps!!