dissabte, 16 de febrer del 2013

El Moment "Friki" de la Setmana #161

L'any 2006 a Suècia es va començar a gestar un servei web que, actualment, revoluciona la música per internet; estem parlant de Spotify, que va ser llançat a la xarxa el 2008 i, actualment, té més de 20 milions d'usuaris, dels quals una quarta part són membres premium. S'hi poden trobar un munt de bandes de tots els estils i, una de les últimes en incorporar-se, des del passat 6 de desembre, són els thrashers americans, Metallica.


Q Prime, l'agència que controla la carrera de la banda, ha comentat recentment que les ventes del grup han disminuït des de llavors, calculant que les ventes previstes per la banda van caure un 15% durant la primera setmana en Spotify i un 35% durant la segona... més els hi valdria haver-se quedat fora del servei de música en streaming.

A finals de 1998 la banda va editar un doble disc ple de covers sota el títol de Garage Inc. En el disc hi trobem versions de bandes com Mercyful Fate, Black Sabbath, Misfits, Queen o Motörhead; un any després de l'edició del disc encara sortien singles, com per exemple el que us posarem a continuació, que va aconseguir guanyar el Grammy Award a la millor interpretació de hard rock i heavy metal.

Estem parlant del tema tradicional irlandès, popularitzat per la banda The Dubliners i més recordat per la versió de Thin Lizzy, Whiskey in the Jar!!