divendres, 14 de setembre del 2012

Presentació "An Eerie Sense of Calm"

A principis d'aquest 2012, la banda A Tempered Heart editava el seu debut discogràfic, An Eerie Sense of Calm, de la mà d'Avispa Records. Gravat als estudis M20 de Madrid i produït per David Martínez, el disc conté 10 temes de metal gòtic (si és que podem definir així la seva música) contundent i melòdic a la vegada, que no deixa a ningú indiferent després de la seva escolta.


Ja els vam poder veure el passat mes de maig a la Sala Estraperlo de Badalona (recorda la crònica aquí), juntament amb Ankor i Nodrama, en un dels primers directes amb els nous temes. El passat 13 de setembre, després de temps amb el disc al mercat i algunes aparicions damunt de l'escenari, es va fer la presentació oficial al Fòrum del Fnac del Triangle, al centre de Barcelona.

El concert havia de començar a les 19h i, a diferència de quan s'actua en una sala catalana, aquí els temps van anar molt quadrats; tot i això, un quart d'hora abans de l'inici, ja hi havia gent esperant per entrar. Com sempre que visitem un nou local, el primer que ens preguntem és com serà la sonoritat... i només entrar, amb heavy metal sonant de fons, ja vam notar que tindríem un so més que respectable!


Mentre els membres de la banda acabaven de saludar als coneguts que s'havien apropat a veure'ls, els primers compassos de la intro començaven a sonar, llançats des d'un ordinador situat al costat de la bateria, propietat d'Ángel Madueño. Poc a poc van entrar la resta de membres: el seu germà Julio Madueño a la guitarra, Josep Villacampa al baix i el vocalista Jordi Lebrón.


Ja en el primer tema de la tarda, City of the Dead, vam poder comprovar el bon so que tenia el Fòrum del Fnac i la gran qualitat instrumental i vocal de la banda, que va creixent concert rere concert. Al llarg de tot el concert, una cinquantena de persones van estar atents a tots els temes que conformen el disc, mentre altres curiosos anaven entrant i sortint, atrets pel so d'A Tempered Heart.

Amb la gent escampada per l'espai de públic, deixant un gran espai entre la banda i ells, Jordi Lebrón es passejava per davant dels seus companys, desgranant nota rera nota, deixant clara la seva qualitat i versatilitat vocal. D'aquesta manera s'intentava crear un ambient més proper amb un públic atent als temes, però no entregats com en un concert de veritat; i és que l'hora de la presentació i l'ambientació de la sala, amb llums fixes i només una pantalla darrera la banda on s'hi podia veure el seu logotip, va deixar l'ambient una mica fred.


En cap moment es va sentir cap crit d'ànims ni es van veure punys ni banyes al cel, però l'execució dels temes va ser perfecte! Per veure i, sobretot, gaudir dels A Tempered Heart al 100%, des de Kalimetal us recomanem que us passeu aquest dissabte 15 de setembre pel Metal Rising Fest II, a Palau-Solità i Plegamans, on es podrà veure tot el potencial d'aquesta gran banda.


Tot i aquesta fredor, els que ja els hem vist en directe, vam poder gaudir millor dels temes, dels petits detalls que inclouen les composicions com Garden of Doom, Hollow Mourning o Black Heaven, entre molts d'altres. Com no podia ser d'una altra manera, van tancar el seu gran concert amb el single del disc, Believe the Unbeliever, esperat per molts dels assistents.


Us deixem amb el videoclip d'aquest primer single i us esperem a tots el dissabte al Metal Rising Fest II per seguir gaudint amb la música d'A Tempered Heart i de moltes altres bandes!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Tinc moltissimes ganes ja de veurels en directe!!! Al Metal rising fest per fi els veuré!! :)