dilluns, 8 de març del 2010

Breus # 17

Com ja vam anunciar, Anette Olzon, actual vocalista dels finlandesos Nightwish, estava preparant un disc en solitari; però la setmana passada ens va sorprendre la notícia de que, de moment, aturava la feina per dedicar més temps a la seva familia.

Dimecres passat saltava la notícia de que la vocalista està embarassada; aquest és el motiu real de la cancel·lació tmeporal del seu treball com a solista. Ara, la por dels seguidors de Nightwish és el possible endarreriment del nou treball, tot i que els membres de la banda ja fa temps que saben de l'embaràs d'Anette i afirmen que, a finals d'any, entraran a l'estudi a gravar el que serà el seu nou treball.

-------------------

Qui si han començat les gravacions d'un nou treball són els americans Evanescence. Després de donar-se a conèixer i vendre milions de còpies del seu disc Fallen (2003) i editar The Open Door (2006), el nou àlbum encara no té nom ni data de llançament, però si que se sap que estarà produït per Steve Lillywhite, conegut per treballar amb gent com Rolling Stones, Chris Cornell i U2.

Amy Lee, vocalista de la banda, està molt engrescada en la gravació del nou disc, després de més d'un any i mig composant els temes; en una entrevista a la revista Rolling Stone, va comentar que el so de la banda està experimentant un canvi que sorprendrà a la gent i que les cançons estan inspirades en les bandes que l'han influenciat, tot i que mai es perdrà l'esperit ni el cor d'Evanescence.

-------------------

Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Perttu Kivilaakso i Mikko Sirén, cellistes i bateria dels finlandesos Apocalyptica respectivament, han anunciat que durant l'estiu es posarà a la venta el seu setè treball d'estudi, sota el títol 7th Symphony.

L'àlbum estarà produït, altra vegada, per Howard Benson (Sepultura, Motörhead...), Joe Barresi (Tool, Coheed and Cambria...) s'encarregarà de la producció artística i, com ja és habitual, l'àlbum estarà ple de col·laboracions d'artistes convidats, dels que s'ha desvetllat la participació de Dave Lombardo, bateria dels americans Slayer.

-------------------

La setmana passada, els britànics Iron Maiden, feien públic el nom del seu proper treball discogràfic; The Final Frontier, en contra del que es parlava, serà llançat a finals d'aquest any, tot i que la gira començarà el proper mes de juny a Canadà i els Estats Units.

Bruce Dickinson, vocalista de la banda, ha afirmat que tenen moltes ganes de començar la gira i fer uns quants concerts abans de la sortida del disc, per veure la reacció de la gent als nous temes. A més, els assistents al concert gaudiran del grup que acompanyarà als britànics, ni més ni menys que els progressius Dream Theater.