dissabte, 5 de desembre del 2009

El Clàssic de la Setmana # 64

El clàssic d'aquesta setmana li dediquem, enviant-li tota l'energia possible, al gran Ronnie James Dio!! Assabentats de que se li ha diagnosticat un càncer d'estómac, volem recordar un dels seus grans temes, versionat per molta gent, però que ningú li dóna l'essència com ho fa Dio.

L'any 1983, la banda americana Dio va editar el seu disc debut Holy Diver, considerat com el millor treball de la banda i un dels grans clàssics del gènere. La banda estava formada per Ronnie James Dio a la veu, Vivian Campbell a la guitarra, Jimmy Bain al baix i teclats i Vinny Appice a la bateria.

La portada del disc va causar molta polèmica, ja que en ella es pot veure un dimoni matant el que sembla un sacerdot catòlic, mentre li fa el gest de la mà cornuda; Dio es va afanyar a dir que tot eren interpretacions i que també es podria dir que és un sacerdot matant un dimoni. A més, el dimoni, conegut com a Murray, es va convertir en la mascota de la banda i apareix en diverses caràtules dels àlbums de la banda.

Com no podia ser d'una altra manera, li fem homenatge a Ronnie James Dio escoltant i veient el videoclip del clàssic Holy Diver.