divendres, 17 de juliol del 2009

Sonisphere 2009 - Organització i Curiositats

Us demano perdó ja d'entrada!! I és que si normalment les crítiques dels concerts ja són força llargues, a continuació us deixo la crítica del que va ser el festival Sonisphere del passat 11 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona.

Les portes del recinte no s'obrien fins les 15 hores, però un grup de gent vam quedar una hora i mitja abans a Diagonal Mar per dinar alguna cosa; mai havia vist el centre comercial amb tants amants del heavy metal concentrats. Però és que no només el centre estava ple!! La rampa d'accés al Fòrum ja feia hores que no hi cabia ningú més!!

Abans de fer les crítiques corresponents als diferents concerts que vaig poder veure, que per desgracia no ho vaig poder fer a tots (i que repassarem en un altre post!!!), ens centrarem en diferents aspectes del recinte i de la organització del festival. I és que una vegada passat, podem fer una valoració: com en tot, hi ha coses bones i coses dolentes.

El primer concert tenia l'hora prevista de començar a les 15.30h; els barcelonins The Eyes actuaven a l'escenari 2. Era un dels concerts que tenia moltes ganes de veure però, degut a les grans cues que es van formar als accessos del festival, me'l vaig perdre sencer!! L'aglomeració de gent a l'entrada era molt gran i, per més inri, els que s'encarregaven de comprovar que l'entrada era bona, enlloc de trencar la punta (com a tots els concerts als que he anat fins el moment) per no reutilitzar-la, van trencar la meitat de l'entrada!!


Si miràvem els consells que els organitzadors donaven des de la pàgina oficial del Sonisphere, es recomanava que els tickets de consumicions es retiressin al entrar al recinte; la nostra sorpresa va ser la gran quantitat de gent que s'havia llegit els consells i feia cua per aconseguir els desitjats tickets (val a dir que, com a mínim estaven aconseguits, ja que trobavem imatges d'alguns dels grups participants). Però no una cua ordenada, no!! Cadascú es posava on volia!!! Ja vam rebre cops de colze i patades i això que de concerts encara no n'havíem vist cap!!

En el recinte hi podíem trobar múltiples alternatives per si algun concert no el volíem veure: des d'un espai amb herba artificial ben anunciat al planell del recinte com a Smok'n Area, passant per un stand del Guitar Hero Metallica, un escenari de Movistar on podíes demostrar les teves qualitats de músic amb la tava banda, un stand de la beguda energètica Monster o les típiques parades plenes de samarretes, gorres, pulseres i molts altres complements de les bandes més conegudes de l'escena.


A mesura que anaven passant les hores, les mancances van fer acte de presència: ja hem comentat l'aglomeració de gent tant a l'entrada del festival com alhora de fer cua pels tickets de consumicions. Aconseguir una beguda es feia més difícil com més avançava el dia; i ja no parlem dels entrepans, que ens van fer perdre el concert sencer de Down i mig concert de Machine Head!

Els metaleros tenim fama de consumir molt alcohol, cervesa i kalimotxo en especial; doncs la gran previsió del festival no va comptar en que, tot i que no va brillar un gran sol, feia calor! I el millor per treure's aquesta sensació de set és beure aigua!! Doncs va ser l'única beguda que, a partir de les 22 hores ja no podíes demanar, doncs es van acabar abans de tancar el festival!! ´

Un fet lligat a la beguda és que tot el que entra... ha de sortir!!! Per això l'organització havia posat a disposició dels assistents uns magnífics lavabos químics portables que, per la gran quantitat de gent que es va concentrar, es van quedar curts. Cues de fins a 20 minuts per buidar la bufeta!!! I si a la poca quantitat, li sumen els que van quedar inutilitzats per uns quants desagraïts, les cues es feien més llargues.

I un fet, per mi deplorable, va ser que el dia següent, a les crítiques que es van poder fer del festival, deixava als assistents com uns marranos, ja que el Fòrum va quedar ple de gots buits, de plàstics i tovallons dels entrepans, de paquets de tabac buits... tot tirat al terra!! Però senyors, això és el que passa quan en un recinte tant i tant gran, no hi trobes ni una trista paperera!! Ja no demano contenidors de reciclatge, perquè hauria arribat un moment on ningú els hagués utilitzat correctament, però contenidors o papereres no hauria costat tant posar-los!!! Això si, fora del recinte si que n'hi havien, però no guardarem els gots fins el final no? A més, tampoc n'hi havia tantes i així van quedar!!


El que si que va funcionar van ser els horaris; fet curiós perquè és el que acostuma a fallar normalment!! Tots els concerts van anar gairebé a l'hora que els hi tocava i amb Metallica, després de 8 concerts, només s'havien acumulat 15 minuts d'endarreriment!!

Coses bones, altres de molt bones...però també coses a millorar!! Per ser el primer any del festival i per haver-lo fet a Barcelona ciutat, li posem una bona nota i esperem amb ganes que es repeteixi aquest esdeveniment l'any vinent, amb alguns canvis, però amb la mateixa filosofia: demostrar que Barcelona també pot ser una capital heavy!!!