dijous, 5 de febrer del 2009

Concert H.E.A.T. + André Matos + Edguy

El passat diumenge 18 de gener, la Sala Razzmatazz 2 va acollir un triple concert de hard-rock i heavy metal d'allò més impressionant i multicultural: els suecs H.E.A.T., el brasiler André Matos i els alemanys Edguy.

Els primers en sortir a l'escenari van ser els suecs H.E.A.T., que venien a presentar el seu àlbum homònim. La banda, formada per Dave Dalone i Eric Rivers a la guitarra, Jimmy Jay al baix, Crash a la bateria, Jona Lee als teclats i Kenny Leckremo a la veu (i quina veu!) que, sense saber-ho, ens va passar pel costat quan accediem a la sala, van oferir un concert ple d'energia on van repassar la majoria dels temes que inclou el seu treball.

Ràpidament, va aparèixer en escena l'elegant André Matos, ex-membre de grups com Viper o Angra. Tot i que no estava al 100%, va oferir un concert molt complet on va cantar temes del seu treball en solitari Time To Be Free a més de recordar algun èxit d'Angra i una versió de Jorn. Matos va prometre a tots els assistents, als que en un principi es va dirigir en català, que la propera vegada que tornés a Barcelona ho faria com a cap de cartell.

I per últim, els esperadíssims Edguy, encapçalats pel magistral Tobias Sammet. Amb una energia enorme dalt de l'escenari i una complicitat molt gran amb el públic, van repassar temes com Babylon, Tears of a Mandrake o The Headless Game, mesclant-los amb The Pride of Creation, Ministry of Saints i Speedhoven, del seu disc Tinnitus Sanctus. Un solo del bateria de més de 10 minuts a càrrec de Felix Bohnke, que va tornar bojos als assistents, va posar un punt i seguit al concert.

Tobias Sammet no va deixar de fer bromes amb el públic durant les gairebé dues hores que va durar el concert, deixant molt satisfets a tots els que vam ser-hi. Si us ho vau perdre, us ho resumim amb unes quantes imatges.