dilluns, 23 de febrer del 2009

Concert Brother Firetribe + Pain

Després de la ressaca de divendres amb Lordi a la Sala Apolo, no teníem temps per descansar que marxàvem cap a l'Hospitalet, a la Sala Salamandra on, dissabte dia 21 de febrer de 2009, els suecs Pain i els finlandesos Brother Firetribe posaven el punt i final a la seva gira europea.

Els finlandesos van obrir la nit descarregant el seu hard rock en una sala mig plena i amb una molt bona acústica (em mullo dient que, potser, és la millor sala a la que he anat). En les files d'aquesta formació hi trobem a Pekka Ansio Heino, vocalista de Leverage, Erno "Emppu" Vuorinen, guitarrista de Nightwish, Jason Flick (vocalista de Kings of Modesty) al baix, Kalle Torniainen a la bateria i Tomppa Nikulainen als teclats.

Van repassar temes dels seus dos àlbums, False Metal i Heart Full of Fire, sent el tema homònim d'aquest segon disc el que va despertar més emoció entre el públic que, s'ha de mencionar, més de la meitat era gent procedent de Finlàndia i s'havien desplaçat fins a Barcelona per veure l'últim concert de la banda.

Després d'uns 10 minuts de descans, apareixia en escena Peter Tägtgren i els seus, interpretant el tema I'm Going In, del seu nou àlbum Cynic Paradise, per obrir el concert. Després de 4 temes, van fer una petita aturada per saludar al públic i seguir tocant. Va ser un no parar, interpretant temes dels seus àlbums, sobretot del darrer i del Pslams of Extinction, que va presentar l'any passat fent de teloner de Nightwish.

S'esperaven moltes sorpreses i molts anavem amb l'esperança de veure a Anette Olzon, vocalista de Nightwish, ja que ha col·laborat en dos temes del nou treball dels suecs. Però ens vam haver de conformar amb que els membres de Brother Firetribe pugessin a l'escenari amb barrets de paper, serpentines i altres ornaments típics de carnaval i disfressessin als membres de Pain.

Vam poder escoltar, en viu i en directe, temes com Bitch, Follow Me, Have a Drink on Me i Don't Care; però un altre bon moment a la sala va ser quan van interpretar la versió de The Beatles, Eleanor Rigby.

Va ser un concert llarg que va servir per posar punt i final a la gira; una manera molt bona de fer-ho i un molt bon lloc, Barcelona!! Us deixem unes fotos de record del que va ser el concert.