dimecres, 1 d’octubre del 2008

El Clàssic de la Setmana # 24

Aquesta setmana, el nostre amic STemplar ha triat un gran clàssic per tots vosaltres; però abans de res, posem-nos en situació.

John Michael Osbourne, conegut artísticament com a Ozzy Osbourne, va néixer el 3 de desembre de 1948 a la ciutat anglesa de Birmingham, sent el quart d'una familia de sis germans. Als 15 anys va deixar els estudis i, després de treballar en llocs on li pagaven molt poc, va optar per la vida delictiva, que el van portar a presó.

Al sortir, va ser el cantant de diferents bandes locals, fins que va conèixer a Tony Iommi, Bill Ward i Terence "Geezer" Butler, amb qui va formar la banda Polka Tulk Blues Band; poc després van canviar de nom, agafant el nom d'una pel·lícula de Boris Karloff, Black Sabbath. A aquesta formació se li atribueix ser la creadora del heavy metal; però els problemes d'Ozzy amb les drogues i l'alcohol van fer que la resta del grup l'expulsés de la banda.

A finals dels anys '70, ja en solitari, va començar a donar forma a una banda que havia de portar el nom de Blizzard of Ozz; finalment, el nom del grup va quedar només en Ozzy Osbourne i Blizzard of Ozz va ser el títol de l'àlbum debut de la nova formació. Un dels seus primers temes, que ja és un clàssic del heavy, l'interpreta juntament amb el gran guitarrista Randy Rhoads, Crazy Train.