dimarts, 17 de juny del 2008

Led Zeppelin tornen de gira

Led Zeppelin admet que tornaran de gira

Segons el guitarrista de la banda, Jimmy Page, la mítica formació anglesa es tornarà a reunir durant el segon semestre de 2009 per oferir nous concerts. Aquestes declaracions les recull el diari britànic The Telegraph, just després de la col·laboració de Jimmy Page i John Paul Jones en un concert dels Foo Fighters.

El passat 7 de juny, els americans liderats per Dave Grohl van oferir un concert al Wembley Stadium de Londres on, juntament amb els dos membres de Led Zeppelin, es van interpretar els temes Ramble On i Rock and Roll. Va ser després del concert quan es van fer les, per molts, esperades declaracions.

Led Zeppelin va ser fundada l'any 1968 pel guitarrista Jimmy Page qui, després d'abandonar la banda The Yarbirds, va reclutar a John Paul Jones com a baixista, Robert Plant com a vocalista i John Bonham a la bateria. En un principi la banda s'havia de dir The New Yarbirds, nom que provocava certs problemes legals.

En una sessió de gravació, Keith Moon, bateria de The Who, va comentar que la nova banda s'estrellaria com un "lead zeppelin" (zepelí de plom); el mànager del grup, Peter Grant, va decidir deixar el nom com tots el coneixem.

El 25 de setembre de 1980, després de molts èxits musicals, els membres de la banda decideixen no continuar com a grup després de la mort del bateria John Bonham, ofegat en el seu propi vòmit després d'un consum excessiu d'alcohol.

29 anys després, podrem tornar a veure els Led Zeppelin dalt dels escenaris, sempre segons paraules del guitarrista Jimmy Page; això si, a la bateria hi podrem veure, si la cosa no canvia, a Jason Bonham, fill del recordat bateria de la formació.