dimarts, 8 d’abril del 2008

Concert Freakozaks / Edenbridge / Rage

El passat diumenge 06 d'abril, la Sala Razzmatazz 2 va obrir les seves portes per acollir un triple concert de bon heavy metal i nosaltres vam estar-hi.

STemplar i un servidor, Gothicus, vam quedar trobar-nos al carrer Almogàvers a les 20 hores, moment en que obrien les portes de la sala; al entrar hi havia poca gent, però ja es respirava un molt bon ambient, sonant Iron Maiden per fer més amena l'espera.

Cap a les 20.30 hores apareixien els primers teloners: Freakozaks arribaven des de Rússia per presentar els temes del seu primer mini-àlbum; aquest grup va començar a tocar la passada tardor de 2007 i quan acabin aquesta gira per Europa entraran a l'estudi per gravar el seu primer disc, segons vam poder saber després de parlar amb el cantant Andrey Dolzhnikov. Presentaven els tres temes que conformen la seva demo Back Outside, però van tocar altres cançons, estant-se més de mitja hora dalt de l'escenari.

Després dels russos Freakozaks, va ser el torn dels austríacs Edenbridge, que aquest 2008 ens tornen a sorprendre amb l'àlbum My Earth Dream. La sala s'anava omplint mica en mica mentre el grup descarregava els seus temes. La magnífica veu de Sabine Edelsbacher i el contundent baix i el bon rotllo que inspirava Frank Bindig (que, per cert, s'assembla al nostre company Nando, hehehe) van fer del concert d'Edenbridge un bon espectacle.

Però el millor estava per arribar; una mica abans de les 22 hores, les primeres notes del tema que dóna nom al darrer treball dels alemanys Rage, Carved in Stone, començaven a sonar amb la sala, ara si, plena com calia. Peter "Peavy" Wagner a la veu i al baix, Victor Smolski a la guitarra i André Hilgers a la bateria van oferir un molt gran concert de més d'hora i mitja de durada.

Van interpretar temes de la majoria dels àlbums que tenen al mercat, demanant l'ànim del públic constament i aconseguint fer saltar i corejar els temes a la majoria dels assistents. Però no només van poder veure als components de Rage damunt l'escenari, ja que en l'àlbum que venien a presentar, Carved in Stone, en el tema Lord of the Flies hi col·labora la cantant Jen Majura, qui es va desplaçar fins a Barcelona per deleitar-nos no només la vista sinó també les oïdes.

Més o menys a les 23.30 hores, STemplar i Gothicus sortíem de la Sala Razzmatazz convençuts de que el concert al que havíem assistit havia estat un dels grans...si algú de vosaltres hi va anar, comenteu-nos que us va semblar!!