dilluns, 27 d’agost del 2012

Nit de Metal a Mephisto

Si no hi ha prou amb un festival pel proper 15 de setembre a Palau-Solità i Plegamans, on se celebrarà la segona edició del Metal Rising Fest, la Sala Mephisto ofereix una tarda-nit de rock i metal progressiu de la mà de quatre grans bandes i per un preu simbòlic de 5€, per tots aquells que no es vulguin moure de la Ciutat Comtal.


La primera banda que podrem escoltar, als volts de les 19:30h seran els tarragonins Green Coma. Aquesta banda de metal progressiu es va formar l'any 2007 a Montblanc, de la mà del guitarrista David Vidal Cabal i del bateria Joan Manel Heredia Hernàndez, qui ja havien coincidit en una altra formació de heavy metal, però que volien explorar més la seva creativitat. Abans del primer any de vida de la formació, Paul Eduard Schuster es va unir a la banda com a baixista i, l'últim en entrar, va ser Oriol Tomàs Meda als teclats. Amb un bon repertori de temes propis, la banda es troba gravant el seu primer treball, mentre segueixen buscant vocalista que posi lletra als seus temes.


La següent banda en pujar a l'escenari serà Pareidolian. Formada durant l'hivern de 2007 al Vendrell, Tarragona, si se'ls hi ha de posar una etiqueta, podríem dir que fan metal experimental, ja que no beuen de cap influència, creant un estil propi i únic on hi predomina una atmosfera trista i misteriosa. La banda està formada per Aliena a la veu, Aeolian i Torris a les guitarres, Esteban al baix, Atheral a la bateria i Mireia als teclats i efectes. Seguiran presentant temes dels seus àlbums Jardín de Ébano i Sueños de Hielo, com ja van fer en la darrera edició del Goblin Fest, on ja vam poder veure la gran qualitat que tenen damunt de l'escenari.


Després de dues bandes catalanes, podrem veure els gallecs Tálesien. Formats l'any 2002 de les cendres de Kraken, aquell mateix any editen un primer ep, No Limits in Time, que els permet tocar al festival Piorno Rock, juntament amb Anthrax o Cradle of Filth entre d'altres. Un any abans d'editar el seu primer disc, The Blind Carpenter (05), comparteixen escenari amb Ronnie James Dio. Ja al 2008 editen Melancolía, seguit del ep acústic Metamorfosis dos anys després. Javier García a la veu, Carlos Cotelo i Nano a les guitarres, Sergio Pérez al baix, Anxo Silveira a la bateria i Iñigo Urilbe als teclats, vindran a presentar els temes del seu àlbum més recent, El Silencio, amb el que estan celebrant una gran dècada de heavy metal.


I per tancar una gran nit de rock i metal, podrem gaudir de l'actuació de la banda barcelonesa Tao Pai Pai. La banda, formada per Micky Vega a la veu i guitarra, Albert Comerma a la guitarra, David Lázaro al baix i David González a la bateria, va editar a inicis d'agost el seu primer treball discogràfic composat per tres temes, Maneki Neko, just en el moment en que van anunciar que viatjaran a Madrid a gravar el seu primer disc amb Jorge Escobedo, de Sôber, com a productor. Mentre esperem aquesta gravació, prevista per l'últim trimestre de l'any, seguirem gaudint de la seva música en directe.


El proper 15 de setembre, no teniu excusa per no anar de concert i conèixer bandes que donaran molt a parlar en un futur no gaire llunyà. Recordar-vos que el concert se celebrarà a la Sala Mephisto, a partir de les 19:30h i per només 5€! A què esteu esperant per aconseguir la vostra entrada?