dissabte, 31 de març del 2012

El Moment "Friki" de la Setmana # 135

La banda de rock i metal alternatiu i grunge Soundgarden, seran els caps de cartell d'un dels dies del festival Sonisphere Getafe, que se celebrarà els propers 25 i 26 de maig. A la península, de moment, tenen sort, ja que el festival del Regne Unit s'ha cancel·lat aquesta mateixa setmana, sense un motiu clar, segons el comunicat emès per la organització.

La banda es va formar l'any 1984 a Seattle i va aturar la seva activitat musical l'any 1997 per retornar el passat 2010 amb un concert secret sota el nom de Nudedragons, utilitzant les mateixes lletres, però canviades d'ordre. Aquest concert va propiciar el retorn de la banda, que espera editar un nou treball d'estudi aquesta primavera, amb tots els detalls encara per desvetllar.

L'any 1990 van editar un l'ep Loudest Love, on s’inclou un cover d’un tema original de 1969 escrit per John Lennon i que servia per obrir el disc Abbey Road dels britànics The Beatles. La revista Rolling Stone situa aquest tema en la posició #202 de la llista Les 500 Millors Cançons de Tots els Temps i en la posició #9 de Les Millors Cançons dels Beatles. El tema que ens versionen els Soundgarden és Come Together.