divendres, 25 de febrer del 2011

Tots a l'estudi!!

Lacuna Coil preparats per gravar

Els milanesos Lacuna Coil estan assajant actualment el que serà sisè àlbum d'estudi de la banda, que té previst el seu llançament a finals de 2011 a través de Century Media. Cristina Scabbia, vocalista de la banda juntament amb Andrea Ferro, ho ha comentat a través d'un vídeo; en una recent entrevista, la vocalista ha fet les següents declaracions respecte el nou treball:

Vam aprendre molt fent Shallow Life amb un productor diferent i això ha permès que el disc començi amb molt bon peu. Estem inspirats en el "costat negre de la vida" més que per cap altra cosa i estic segura que el nou disc serà més fosc i pesat.

Al parlar del so del nou disc, Cristina comenta: És rock; m'agrada la direcció que va agafar la banda amb el darrer disc i aquest nou seguirà la mateixa línia. Encara estimo el heavy metal, però en aquest moment m'agrada més el rock. M'agrada poder fer coses diferents en els nostres àlbums, la combinació de sons i el fet de que la música està en constant evolució, permetent la llibertat de mesclar diversos sons.

Shallow Life, editat el 21 d'abril de 2009, va suposar un canvi en la sonoritat de la banda que no va agradar a tothom per igual. Esperarem el nou treball, desitjant que hagin recuperat una mica la sonoritat que els va fer tant característics uns anys enrere.

-----------------------

Nightwish grava les parts orquestrals

Els finlandesos Nightwish es troben immersos en el procés de gravació del seu nou disc, Imaginarium, que anirà acompanyat d'una pel·lícula dirigida per Stobe Harju, qui ja es va encarregar del videoclip del tema The Islander.


La banda es va desplaçar fins als The Angel Studios de Londres per gravar les parts orquestrades del disc, la coral i atres instruments; Tuomas Holopainen, cervell i teclista de la banda, va actualitzar el diari de gravació explicant el següent:

Vam arribar als The Angel Studios de Londres la nit del 14 de febrer i els enginyers Steve Price i Mat Bartram ja ho tenien tot preparat per les gravacions del dia següent: tres sessions de tres hores amb una orquestra de 53 músics que ja han gravat "Once" i "Dark Passion Play". Pip Williams, arranjador orquestral, ha fet un gran treball en els darrers àlbums i torna a treballar amb nosaltres. Fins dimecres van estar treballant amb l'orquestra i, fins i tot, van sortir alguns títols per les cançons com "The Birdie Song", "Teriyaki" o "Haunted Mansion Ride".

Dijous va ser el torn dels tambors ètnics; aquesta vegada els hem gravat a banda de l'orquestra per facilitar la feina de mescla del disc. Els encarregats van ser Paul Clarvis i Stephen Henderson; van fer servir un tambor taiko de 350 anys d'antiguitat i un bidó de brossa entre d'altres instruments. Això ho posarem en una secció instrumental de 3 minuts aconseguint un resultat impressionant!

Divendres va ser el dia reservat per els cors; una gran sensació va recórrer el nostre cos quan van entrar a l'estudi els integrants de The Metro Voices. Teníem 13 temes per interpretar i ho van fer en menys de set hores! I dissabte al matí els hi va tocar a The Young Musicians London, una coral infantil; és la primera vegada que provem una cosa així i he de dir que aquests nens tenen un talent immens. El so era innocent unes vegades i molt aterridor en altres; era el que buscàvem.

I a la tarda vam tenir a dos músics convidats: Dermot Crehan al violí (músic de les sagues "Lord of the Rings" i "Harry Potter" entre d'altres) i Dirk Campbell a la zurna. Les dues actuacions van ser genials i aporten un toc antic al disc.

Va ser un honor treballar amb tots ells i esperem veure'ls aviat, en la gravació del proper disc.


Imaginarium, que té previst el seu llançament pel proper 2012, pot esdevenir un altre gran treball dels finlandesos; però pels amants de la banda, encara haurem d'esperar un any més per veure'l fet realitat!! A continuació, us deixem el vídeo de com van ser les gravacions als estudis de Londres.