divendres, 11 de febrer del 2011

El Clàssic de la Setmana # 97

Aquesta setmana dediquem el clàssic a una notícia tràgica en el món del hard rock i el heavy metal: el passat 6 de febrer saltava la notícia de la mort d'un dels grans de la guitarra, Robert William Gary Moore, conegut simplement com Gary Moore.

Gary Moore va néixer el 4 d'abril de 1952 a Belfast, Irlanda del nord; va tenir la seva primera guitarra acústica, de segona mà, als 8 anys d'edat; i als 14, ja amb la seva primera guitarra professional, va començar a prendre classes tocant amb la mà dreta, tot i ser esquerrà. Amb només 16 anys es va mudar a Dublín per formar part de Skid Row, banda que li va començar a donar reputació i els primers contactes amb Phil Lynott. Amb aquest darrer, compartiria banda posteriorment amb Thin Lizzy.


Les principals influències en els seus inicis van ser artistes com Peter Green de Fleetwood Mac (va participar en un disc tribut on Peter li va deixar la seva guitarra Les Paul, que posteriorment Moore li va comprar), Albert King o Elvis Presley per, després, passar a artistes com Jimi Hendrix o John Mayall. Després de la seva impressionant trajectòria, Moore va arribar a ser influència de guitarristes com John Norum, Joe Bonamassa, Zakk Wylde, Kirk Hammet o Randy Rhoads.

La seva firma s'inclou en 33 àlbums d'estudi, ja sigui en solitari com en diverses bandes, a més d'altres compilacions o àlbums en directe i artistes com George Harrison, Cozy Powell, Albert Collins, The Beach Boys, Ozzy Osbourne o Andrew Lloyd Webber van tenir el plaer de poder col·laborar amb ell.

Per recordar-lo, ens quedem amb un àlbum en solitari, editat l'any 1987 sota el títol Wild Frontier, del que escoltarem el tema que li dóna nom al disc; en un principi aquest tema l'havia de cantar Phil Lynott, però la seva mort el 1986 ho va impedir. És per aquest motiu que tot l'àlbum va dedicat a la seva persona i inclou temes tant mítics com el Over the Hills and Far Away.

Amb Wild Frontier li fem un petit homenatge a aquest gran de la guitarra que ens va deixar el passat 6 de febrer, després de patir un atac de cor a la seva habitació de l'hotel Kempinski d'Estepona, on estava de vacances amb la seva dona. Descansa en Pau!