dijous, 16 de setembre de 2010

Mike Portnoy deixa Dream Theater

El bateria de Dream Theater, Mike Portnoy, deixa la banda

El passat 8 de setembre, el fins ara bateria de Dream Theater, Mike Portnoy, penjava un comunicat oficial a la seva pàgina de Facebook (ara tot es comunica per aquesta xarxa social!). El comunicat deia una cosa així:

Estic a punt d'escriure una cosa que vaig imaginar que mai escriuria:

Després de 25 anys, he decidit deixar Dream Theater (banda que vaig fundar, liderar i estimar durant un quart de segle). Pels seguidors, això serà un gran impacte i probablement serà incomprès per molts, però no ha sigut una decisió precipitada; és un fet amb el que venia lluitant en el darrer any.

Després de tenir grans experiències tocant amb Hail, Transatlantic i Avenged Sevenfold, vaig arribar a la conclusió de que em diverteixo més i em relaciono millor amb aquests projectes que amb el que faig a Dream Theater. No em malinterpreteu, estimo als nois de la banda de tot cor i tenim una llarga història d'amistat que ens uneix; però crec que necessitàvem una pausa.

Dream Theater sempre ha sigut el meu fill i he estat amb ell cada dia i moment de la meva vida des de 1985, 24 hores al dia, 365 dies a l'any. Inclús quan estàvem "parats", jo seguia treballant per la banda. Però vaig arribar a la conclusió de que Dream Theater m'estava començant a desgastar i que necessitava un descans per salvar la relació amb els altres membres.

Vaig proposar a la resta de membres fer una parada després d'estar 20 anys en el cicle d'escriure/gravar/girar, però ells no compartien els meus sentiments i han decidit continuar sense mi enlloc d'agafar-nos un temps; per no interposar-me en el seu camí, he optat per sacrificar-me i deixar la banda, per no lligar a la resta contra la seva voluntat de continuar.

Ho sento molt pels fans de Dream Theater desil·lusionats a tot el món... vaig intentar salvar la situació, però la felicitat no es pot forçar. Sou els millors del món i, com tots sabeu, sempre he treballat dur; espero que continueu seguint els meus treballs, que n'hi haurà molts!

Amb tristesa,
Mike Portnoy


Després d'aquest comunicat, la resta de membres de Dream Theater, James LaBrie, John Petrucci, John Myung i Jordan Rudess també van escriure'n un, en el que deien el següent:

A tots els nostres fans i amics: amb profunda tristesa, anunciem que Mike Portnoy, el nostre bateria i amic des de fa molt temps, ha decidit deixar Dream Theater. La seva grandesa dins la banda ha significat un món per nosaltres professional, musical i personalment durant tots aquests anys. Sense dubte, Mike era la força principal dins d'aquesta banda.

Tot i que Mike seguirà en altres projectes i reptes, podem assegurar que Dream Theater continuarà endavant amb la mateixa intensitat i amb la mateixa tradició musical que tots vosaltres heu ajudat a que fos tant exitosa i gratificant per nosaltres. Aquest episodi acaba amb "Black Clouds and Silver Linings"; però, tal i com estava previst, començarem a gravar el nou disc al gener de 2011 i seguirem amb una gira mundial.

“The Spirit Carries On”

Tots els membres de Dream Theater, de tot cor, desitgem el millor a Mike en el seu nou treball amb la música. Hem tingut una carrera llarga junts i esperem que trobi tot el que està buscant i aconsegueixi la felicitat que es mereix. Sentirem la seva absència.

Dream Theater.