diumenge, 4 d’abril del 2010

El Clàssic de la Setmana # 74

Iron Maiden és una banda britànica de heavy metal, procedent de la ciutat anglesa de Londres, creada l’any 1975. En els seus 35 anys d’història, han venut més de 100 milions de còpies dels seus àlbums, el passat octubre de 2009 van arribar a la xifra de 2000 concerts i és reconeguda com una de les bandes més influents de la història del rock. En un principi, durant aquest estiu, s’editarà el seu nou treball, The Final Frontier.

El nom de la banda s’atribueix a una adaptació cinematogràfica de la novel•la The Man in the Iron Mask, d’Alexandre Dumas, que el baixista i fundador de la banda, Steve Harris, va veure just abans de la formació de la banda, agafant el nom de la donzella de ferro, l’instrument de tortura construït a finals del segle XVII; al principi només era un sarcòfag i després es van incorporar les punxes interiors.

Tot i el gran número de morts que aquests instruments va provocar, l'any 1986 i dins del disc Somewhere in Time, els britànics ens deien que el cel podia esperar. Us deixem amb el vídeo d'una versió en directe des de Donington Park, durant el Monsters of Rock de 1992.