divendres, 23 d’abril de 2010

Concert Adagio + Leaves' Eyes + Kamelot

El passat dissabte 3 d'abril, just un any després de la seva darrera visita a Sala Salamandra, els membres de Kamelot tornaven a la sala d'Hospitalet, encara sense haver editat el nou treball. Si el 2009 ho van fer acompanyats d'uns emergents Delain, aquesta vegada ho feien amb uns consolidats Adagio i Leaves' Eyes, bandes en actual estat de gràcia.

Abans de que la sala obrís les seves portes al públic, una representació del programa ens vam colar per entrevistar a la vocalista de Leaves' Eyes, Liv Kristine. Val a dir que vam intentar concertar entrevista amb tots els grups, però només ells ens van contestar; i, des d'aquí, vull agrair el tracte rebut tant pel mànager de la banda com pels membres de la mateixa.

Una vegada feta l'entrevista, ens vam posar a la llarga cua que s'havia format al voltant de la sala i, una vegada dins, vam veure que els francesos Adagio ja havien començat el seu show mentre la gent anava entrant poc a poc. Ja havien visitat aquesta mateixa sala el passat 5 de desembre, com a caps de cartell, per presentar el seu treball Archangels in Black; aquesta vegada però, Christian Palin, el vocalista, no hi era present després de que el fessin fora de la banda. En el seu lloc vam poder gaudir de la veu de Mats Levén (Therion, Yngwie Malmsteen, At-Vance...), qui va utilitzar un registre molt semblant al de Palin perquè els temes d'Adagio no sonessin molt diferents al del disc.

L'actuació d'Stephan Forté i la resta de membres va ser molt bona; ja m'ho semblaven després d'escoltar el seu darrer treball... però en directe sonen amb força i contundència, fet que m'ha fet escoltar altres treballs seus i enganxar-me de veritat a la seva música, barreja de metal simfònic i progressiu. El set-list va centrar-se en el nou àlbum, amb temes com Fear Circus, Vamphyri i altres, tot i que van fer una petita mirada enrere amb el tema Second Sight.

Tot seguit era el torn dels alemanys i noruegs Leaves' Eyes. Venien a presentar el seu darrer treball, Njord, un disc cantat amb viut llengües diferents!! La frontwoman Liv Kristine va estar recolzada per Alexander Krull (el seu marit) a les veus guturals, Thorsten Bauer a la guitarra i Alla Fedynicht al baix; el concert també va servir per presentar en societat els nous membres de la banda: Sander van der Meer a la guitarra i Roland Navratil a la bateria.

El concert va donar per fer un llarg repàs al seu nou treball (de fet, sis dels set temes del setlist eren del nou disc). Si en estudi ja em semblaven bons, en directe encara ho són més; i no només a nivell musical, sinó a nivell estètic. El vestit negre i vermell de Liv, els moviments de coll d'Alexander, el ritme dels dos guitarres... potser qui va estar una mica més fluixa va ser Alla, la baixista, però no perquè no se la sentís, sinó perquè gairebé no se la veia.

El set-list de Leaves' Eyes va començar, per entonar al públic, amb el tema que obra i li dóna nom al disc, Njord, per seguir amb la gran cançó (potser la més comercial del disc) My Destiny; Emerald Island, Take the Devil in Me i Ragnarok van ser les següents, per deixar pas a Elegy, del seu anterior disc, Vinland Saga. El punt i final al concert el va posar el tema de més de vuit minuts, Froya's Theme.

Després de l'experiència viscuda amb l'entrevista, el concert i la sessió de fotos posterior, m'he quedat amb moltes més ganes de Leaves' Eyes de les que tenia abans de l'esdeveniment. Tocarà esperar a que tornin!

Per acabar la nit de metal a Salamandra, els membres de Kamelot, liderats per Roy Khan a la veu, apareixien a l'escenari amb les primeres notes del Ghost Opera: Thomas Youngblood a la guitarra, Sean Tibbetts al baix, Casey Grillo a la bateria i Oliver Palotai als teclats. En un principi, havien de venir a presentar nou àlbum; però per diferents problemes, aquest encara no està llest.

Tot i això, el tercer tema dels americans va ser The Great Pandemonium, un dels talls del proper disc, amb tocs progressius. Després de temes com Human Stain, Center of the Universe o When the Lights Are Down, van arribar dos dels moments màgics de la nit: primer, el solo de teclat de Palotai, qui va aconseguir crear una atmosfera increïble entre els assistents; tot seguit, el tema The Haunting (Somewhere in Time). En directe no es pot gaudir del duet Khan-Simmons, però Elize Ryd (vocalista d'Amaranthe) va fer oblidar a la vocalista d'Epica, interpretant el tema de forma magistral.

Tot i que el vocalista de Kamelot no es tenia la veu al 100%, des d'aquí el vull felicitar per aguantar tot el concert i no deixar als seguidors amb menys temps de concert o, fins i tot arribar-lo a cancel·lar. Si que és veritat que en trossos llargs i instrumentals dels temes marxava de l'escenari per tornar a aparèixer quan li tocava cantar; aquest és un fet que no m'agrada d'alguns artistes, però si era per anar a fer gàrgares, em sembla bé.

Poc després del moment màgic, el tema Rule the World va donar pas a un dels clàssics més esperats de la nit: Forever va ser cantada a ple pulmó pels assistents que omplien Salamandra (entre ells un servidor)! I per tancar el concert, un bis per caure rodó a terra, amb temes com Black Halo, Seasons End, Karma i la imponent March of Mephisto.

Com sempre, Kamelot no va decebre a ningú; el que si que espero és, que l'any vinent quan tornin, ho facin amb un nou treball (que es diu que apareixerà durant el mes de juny) i deixem una mica de banda els temes del Ghost Opera, disc que ja han presentat un parell de vegades consecutives a Barcelona!

Us deixem unes quantes fotos del concert, a veure si us animeu pel proper!!