divendres, 21 de novembre del 2008

Finnish Fire Festival

El dijous 20 de novembre, la Sala Mephisto va acollir 4 concerts englobats dins del Finnish Fire Festival, amb la participació dels grups Falchion, Kivimetsän Druidi, Battlelore i Korpiklaani, actuant en aquest ordre.

En un escenari bastant petit i amb la sala encara per omplir, Falchion presentava temes del seu darrer disc, Chronicles of the Dead, amb Juho Kauppinen a la veu i guitarra solista, Miikka Tulimäki a la guitarra, Janne Kielinen al baix i Matti Johansson a la bateria. La gent que va arribar més tard es va perdre un bon concert d'una mitja hora on Juho va fer gala de la seva veu i la seva destresa amb la guitarra.

La sala es va anar omplint amb el segon grup que va actuar, els Kivimetsän Druidi, amb Joni Koskinen a la veu masculina i guitarra solista, la seva germana, Antti Koskinen, als teclats, Antti Rinkinen a la guitarra, Simo Lehtonen al baix, Atte Marttinen a la bateria. Quan Leeni-Maria Hovila, la veu femenina dels druides, va fer la seva aparició, va causar una gran sensació; ja fos per la seva veu com per la seva manera de moure's a l'escenari, no va deixar indiferent a ningú. Els temes del seu primer disc oficial (sense contar les demos), Shadowheart, sonen molt bé en estudi i increibles en directe.

Amb els tercers en actuar, la Sala Mephisto ja estava plena. Era el torn dels fantàstics Battlelore i els temes del seu nou disc The Last Alliance, es van anar intercal·lant amb grans èxits de la resta de discos que tenen editats. És veritat que van començar una mica més tard del que estava previst, però quan van començar tot es va oblidar. En acabar el concert, en Gothicus va tenir la sort de poder-se fer una foto amb Tomi Mykkänen, veu masculina i amb Jyri Vahvanen i Timo Honkanen, guitarra i baixista respectivament. La banda l'acaben de formar Kaisa Jouhki a la veu femenina (una altra gran veu), Jussi Rautio a la guitarra solista, Henri Vahvanen a la bateria i Maria als teclats i la flauta.

Però la traca final encara estava per arribar: els membres del "staff" del concert van canviar el peu de micròfon que faria servir Jonne Järvelä, incorporant l'esquelet d'algun animal de bosc i els components de Korpiklaani apareixien damunt de l'escenari, que es va quedar petit. Jaakko "Hittavainen" Lemmetty al violí, Kalle "Cane" Savijäri a la guitarra, Jarkko Aaltonen al baix, i els també membres de Falchion, Matti "Matson" Johansson a la bateria i Juho Kauppinen a l'acordió van oferir temes del seu nou treball, Korven Kuningas, com també altres clàssics de la seva discogràfia.

Dos dels temes més aclamats van ser Let's Drink i Beer Beer. Tot i que vam haver d'esperar al bis per poder-los escoltar, tota la gent que omplia la Sala Mephisto va ballar amb el folk dels finlandesos fins passades les 12 de la nit.

Per tots aquells que us vau perdre aquest festival, el podeu viure amb les fotos que vam fer.