dimarts, 4 de novembre del 2008

Finnish Fire Festival

El proper dijous dia 20 de novembre, la Sala Mephisto de Barcelona es convertirà en un paisatge musical finlandès amb el Finnish Fire Festival; damunt l'escenari podrem veure desfilar a Falchion, Kivimetsän Druidi, Battlelore i Korpiklaani (evidentment, tots ells arribats des de Finlàndia).

Falchion, amb Juho Kauppinen a la veu i guitarra, Miikka Tulimäki a la guitarra, Janne Kielinen al baix i Matti Johansson a la bateria, ens presentaran el seu darrer treball, Chronicles of the Dead. Dos dels membres de Falchion repetiran actuació, ja que Juho Kauppinen i Matti Johansson també són membres de la banda Korpiklaani.

Kivimetsän Druidi, o "Druida del bosc de pedra", és un grup de folk metal que basa els seus temes en la novel·la fantàstica escrita per Joni Koskinen, on es parla del País de la Muntanya de Vidre i del Bosc de Pedra; inicialment, el projecte es deia Koskinen Brothers. Després de varies demos, el passat octubre van editar el seu primer àlbum, Shadowheart, amb Leeni-Maria Hovila a la veu femenina, Joni Koskinen a la veu masculina i guitarra líder, Antti Rinkinen a la segona guitarra, Simo Lehtonen al baix, Atte Marttinen a la bateria i Antti Koskinen als teclats.

Battlelore es va formar l'any 1999, any també de l'edició de la seva primera demo. Amb lletres referents a la bibliografia de J.R.R. Tolkien, ja han editat cinc àlbum, l'últim d'ells, The Last Alliance, que ens el presentaran en aquest festival. Kaisa Jouhki i Tomi Mykkänen posen veu a la banda i Jussi Rautio i Jyri Vahvanen a les guitarres, Timo Honkanen al baix, Henri Vahvanen a la bateria i Maria als teclats i la flauta completen la formació.

I per últim Korpiklaani, o "Clan del bosc", una banda resultant de la dissolució de Shaman. La formació no vol deixar enrera les seves arrels folkòriques finlandeses, mesclant la seva música amb el metal clàssic, aconseguint uns resultats impressionants. Jonne Järvelä a la veu i guitarra, Kalle Savijärvi a la segona guitarra, Jarkko Aaltonen al baix, Jaakko Lemmetty al violí, Matson als tambors i Juho Kauppinen a l'acordió ens presentaran el seu darrer treball, Korven Kuningas.

Si us passeu per la Sala Mephisto el proper 20 de novembre, ens veurem tots allà!!