dijous, 21 de febrer del 2008

El Clàssic de la Setmana # 11

Aquesta setmana us portem un clàssic que ja té els seus 28 anys; ens arriba des de l'altra punta del món, concretament de terres australianes i, filant encara més prim, des de la seva capital, Sidney.

Els germans Angus, Malcolm i George Young, nascuts a Escòcia, vam marxar cap a Sydney l'any 1963; només 10 anys després, Angus i Malcolm comencen a formar el que esdevindrà una de les més rans bandes de hard-rock de la història, els AC/DC.

Només un any després, i després de molt canvis en la formació, el cantant Dave Evans és reemplaçat pel magnífic Bon Scott. El 1976 es traslladen altra vegada al Regne Unit, començant a fer-se un nom en el panorama europeu i americà.

El 1980 editen el seu àlbum més exitós, el Back in Black; el mateix any en que perdien el seu vocalista Bon Scott, qui moria ofegat en els seus pròpis vòmits després d'un concert. La banda va entrar en un període de crisi, plantejant-se la seva continuïtat; finalment, Brian Johnson es va convertir en el nou cantant de la formació.

Del disc Back in Black s'han venut més de 42 milions de còpies, convertint-se en el segon àlbum més venut de la història, només superat pel Thriller de Michael Jackson. Avui ens quedem amb el tema que li dóna nom al disc.