dijous, 27 de març del 2008

El Clàssic de la Setmana # 15

ZZ Top, també coneguts com The Little Ol' Band from Texas, és una banda de blues rock i hard rock que es va formar l’any 1970 a Houston, Texas. Després de 38 anys de carrera (encara estan en actiu) són un dels pocs grups que mantenen la formació original: Billy Gibbons a la veu i guitarra, Dusty Hill al baix i la veu i Frank Beard a la bateria.

Les guitarres i baixos que fan servir en els seus concerts són molt peculiars i estan dissenyades pels mateixos músics, Billy i Dusty, juntament amb el luthier John Bolin. També peculiars i estranys són els noms dels seus àlbums: entre ells trobem Tres hombres, Degüello, El Loco, Eliminator...

I si parlem de dades i fets curiosos, no ens hem de deixar de mencionar l’aspecte físic de Gibbons i Hill. Sempre apareixen amb ulleres de sol (en un gest a la seva cançó Cheap Sunglasses de 1980), amb roba semblant (o idèntica) i, sobretot, les seves llargues barbes; l’any 1984 la firma Gillette els hi va oferir un milió de dòlars per afaitar-se les barbes en un anunci de televisió, però ells van declinar la oferta.

L’any 2004, concretament el 15 de març van entrar al Rock & Roll Hall of Fame i fa un parell d’anys van editar el que és el seu àlbum número 15 i l’any passat van haver de cancel·lar la seva gira internacional degut a un tumor benigne d’oïda de Dusty Hill.

Avui ens quedem amb el tema La Grange, editat l’any 1793 dins l’àlbum Tres hombres


2 comentaris:

Marc ha dit...

Grandíssima banda. Sempre fidels al seu estil i amb molta trempera.

Anònim ha dit...

I tant que si Marc!!

Des del Kalimetal estem agraïts de que ens hagis visitat i ens hagis deixat un comentari!!

Segueix visitant-nos perquè de grans bandes sempre en trobaràs aquí!! I els ZZTop segur que repetiran

Fins aviat!!