dimecres, 17 d’octubre del 2007

La Crítica de la Setmana # 1

Helloween - Gambling with the Devil


Els pares del heavy metal europeu tornen amb un nou álbum més directe i menys complexe que el seu anterior disc, Keeper of the Seven Keys part 3 – The Legacy, però amb grans temes i grans melodies.

Si per alguna cosa es carateritza aquesta obra dels alemanys, és per tenir temes ràpids, enèrgics i molt melòdics, molt en l’estil dels Helloween més clàssics dels ’90. En aquesta ocasió, les patentades línies “happies” són el denominador comú, tornant en part a l’essència perduda en els últims treballs.

En els 12 temes que conformen el disc trobem molta velocitat, molt doble bombo i molts teclats atmosfèrics que decoren cançons speediques com “The Saints”, tema que s’enganxa fàcilment, l’elegant single “As Long as You Fall” o altres com “Final Fortune”, amb un toque molt Disney.

El toc més accelerat es nota en temes com l’inicial “Kill It”, un tall molt agressiu i amb uns aguts imposibles per part de Deris o “Paint a New World”, que evoca el record d’autèntics clàssics com “Before the War” o “Power”. També hi trobem alguna que altra sorpresa una mica més moderna i que sobrepassa la dinámica de la banda com podria ser “I.M.E” que, de ben segur, s’acabarà convertint en un nou clàssic.

Helloween tornen a demostrar que podran patir devallades, editar treballs més o menys lineals però que, independentment d’això, sempre seran un referent a seguir en l’estil.

Tracklist

1. Crack the Riddle (intro)
2. Kill It
3. The Saints
4. As Long As I Fall
5. Paint a New World
6. Final Fortune
7. The Bells of the 7 Hells
8. Fallen to Pieces
9. I.M.E.
10. Can Do It
11. Dreambound
12. Heaven Tells No Lies

2 comentaris:

Pliskeen (David Ribet) ha dit...

Ieeep!! Aquí em tens per xerrar de metal :)

Fa temps que els vaig aborrir als Helloween. De fet, del "Keeper", només tincs l`1 y el 2.
Si de cas farem l'esforç d'escoltar aquest si dius que s'acosta al so dels 90.

Apa! A veure se creem una bona comunitat metalera. Tot es començar ;)

Sobretot penja els programes, que soc un despitat y per aquí segur que no m'els perdu.

Saludos ;)

Anònim ha dit...

Tranqui nano, jo me l'he escoltat i no està gens malament! No et perdis el primer programa i escoltaràs el single presentació (aquest és una mica més fluixet que la resta del disc però també està molt bé)
Espero que si que es pugui crear una bona comunitat! Ens veiem aviat