dijous, 10 de maig del 2012

Col·laboració Satan Arise II

3 Inches Of Blood, la banda canadenca de heavy metal es va formar l'any 2000 a la localitat de Vancouver i el passat 15 de març van editar el seu cinquè treball d'estudi, Long Live Heavy Metal. El nostre company Sergi Helloween, de Satan Arise, ens en fa una review més que completa.


3 Inches of Blood tornen a la càrrega amb el seu cinquè disc d'estudi, un disc definitiu i definitori del seu estil, tota una declaració d'intencions. Long Live Heavy Metal. Un cop de puny sobre la taula per recordar-nos que el Heavy Metal segueix viu i així seguirà per molt de temps, amb bandes com aquesta.

Long Live Heavy Metal són dotze temes amb la intensitat i cruesa que es vivia als anys vuitanta, sense contemplacions i sense entrar en subestils, heavy metal pur i dur. Judas Priest, Black Sabbath, Accept i fins i tot Iron Maiden ens vindran a la ment des de la primera escolta. Sembla un disc tribut a totes les bandes que, fa anys, van fer del heavy un estil de culte.

Des de Metal Woman fins a Men of Fortune no hi ha cap moment de descans si ens referim a la intensitat; i si, me deixat el darrer track, una pista per acabar amb un toc folk i èpic. No deixa de ser curiós que, quan totes les bandes comencen el seu disc amb una intro, vingui o no al cas, 3 Inches of Blood fan el contrari i posen el tema al final, a mode de outro.

Els primers temes del disc, com són Metal Woman o Leather Lord, són 100% Judas Priest; fins i tot la característica veu de Cam Pipes, aguda i esquinçada, té un aire a Rob Halford. Són temes elèctrics i amb uns riffs tallants, amb una base rítmica contundent i potent.


Després de la petita intro, Chief and the Blade, comença Dark Messenger, un tema que està a mig camí de tot; té un inici fosc, molt modern, però és només per descol·locar-nos i assotar-nos amb un riff clàssic i recordar-nos que això és... Heavy Metal! Sense cap mena de dubte, un dels millors temes del disc. Acte seguit, per si altra vegada teníem algun dubte, un tema al més pur estil de Black Sabbath i que Ronnie James Dio hagués interpretat a les mil meravelles: Look Out! Aquest tema deixa carregat d'adrenalina fins al més insuls dels companys metaleros embotits en cuir i tatxes de la vella escola.

I, tot seguit, el que per mi és el millor tema del disc; 4000 Torches és una mescla de metal clàssic i speed metal, que t'accelera el cor, fen-te perdre el control de peus i mans que s'enganxen a aquestes baquetes imaginaries que tots tenim a mà, i que ens fan donar cops a la nostra air battery. En directe ha de ser demolidor!

De la segona part del disc hem de remarcar el tema Men of Fortune, encaminat cap al power metal del centre d'Europa, que es converteix en un punt i final que podria ser una carta de presentació resumida del que és el heavy metal dels '80 i principis dels '90.

En un moment on els nous estils de metal s'allunyen cada vegada més dels orígens del heavy metal pur, discos com aquest fan rebrotar els sentiments més primitius dels que hem crescut o viscut amb les grans bandes d'aquestes dècades i que estan esperant que àlbums com aquest Long Live Heavy Metal els facin aflorar de nou.

01) Metal Woman
02) My Sword Will Not Sleep
03) Leather Lord
04) Chief and the Blade
05) Dark Messenger
06) Look Out
07) 4000 Torches
08) Leave It on the Ice
09) Die for Gold (Upon the Boiling Sea IV)
10) Storming Juno
11) Men of Fortune
12) One for the Ditch



Cam Pipes - Veu
Shane Clark i Justin Hagberg - Guitarres
Byron Stroud - Baix
Ash Pearson - Bateria

Llegeix aquí la review original de Sergi Helloween a la pàgina de Satan Arise