dissabte, 26 de novembre del 2011

El Clàssic de la Setmana # 125

El clàssic d'aquesta setmana el dediquem a una banda que, ara fa dues setmanes, va aconseguir una cosa impressionant... tornar a entrar a la llista Billboard 200 amb un disc editat ara fa 40 anys!!

Led Zeppelin, la banda britànica de rock i una de les precursores del heavy metal, es va formar a Londres l'any 1968. Tres anys després, editaven el seu quart disc d'estudi, anomenat simplement Led Zeppelin IV, que ha esdevingut un dels discos més venuts de la història, amb més de 32 milions de còpies. Després de passar quatre setmanes en la segona posició de la Billboard 200, va acabar sortint l'any 1987.

La revista Rolling Stone el situa en la posició 66 de la seva llista dels 500 Millors Àlbums de Tots els Temps i, després de vendre més de 4000 còpies fa dues setmanes, va entrar directament a la posició 166 de la llista dels discos més venuts.

Després de la notícia del passat 11/11/11, quan vam saber que els Black Sabbath originals es reuneixen per editar nou disc i fer una gira mundial, molta gent desitja que els Led Zeppelin també segueixin els passos d'Ozzy Osbourne i companyia; i és que rumors no n'han faltat!

Mentre esperem si es decideixen a fer-ho o no, ens quedem amb un dels temes que s'inclouen dins del seu quart disc, Misty Mountain Hop, interpretat en directe al Madison Square Garden de New York l'any 1973.