dimarts, 15 de gener del 2008

El Clàssic de la Setmana # 6

El clàssic d'aquesta setmana l'hem volgut dedicar a uns grans artistes, fent servir dues vessants de la paraula gran: "grans" pels seus mèrits musicals; però també "grans" per la seva edat, ja que van començar en aquest món l'any 1969, a la ciutat de Birmingham.

Al Atkins membre fundador de la banda, va extreure el nom d'aquesta del tema de Bob Dylan, The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest; i així es van anomenar, Judas Priest, completant-se la banda amb K.K. Downing, Ian Hill i John Pattridge.

Canvis i més canvis han acompanyat a la formació; entrades, sortides del grup i retrobaments, com el cas del cantant Rob Halford, qui va estar fora de la formació durant uns 10 anys. Amb ell a les files de Judas Priest, el dia 23 d'abril de l'any 1980 van editar un dels seus millors àlbums, el British Steel, amb el que es van introduir al mercat americà, que se'ls resistia. Temes com Breaking the law, Metal Gods, United o Living After Midnight estan inclosos en aquest àlbum, però avui ens quedem amb un altre dels grans.

Del tema d'avui no disposem del vídeo, però fent "click" als altres temes podreu veure els seus respectius vídeos. Avui us deixem només amb l'àudio. Gaudiu amb Steeler, dels Déus del Metal, Judas Priest!!