dissabte, 19 de setembre del 2009

Concert Niobeth + Sirenia

El dijous 17 de setembre, la Sala Salamandra tornava de vacances amb un doble concert de heavy metal simfònic amb les bandes Niobeth i Sirenia. El concert començava a les 21.30 hores, però Kalimetal es va presentar a la sala a les 17 hores, per poder parlar amb membres de les dues bandes.

Cap a les 17.30 hores, entràvem a la sala per la porta d'emergència per trobar-nos amb els components de Niobeth; al camerino que els hi havíen assignat, vam poder parlar amb Jesús Díez, Santi Tejedor i Itea Benedicto de tot el que els hi ha passat des de que els vam veure a la Sala Razzmatazz 3, el passat mes de febrer (podeu veure la crítica d'aquell concert aquí). Mentrestant, Sirenia arribava a la sala amb més d'una hora de retard i es preparaven per les proves de so.


Cap a les 19.15 hores, era el torn de les proves de Niobeth i el moment en què podíem parlar amb Jonathan A. Pérez, bateria i Ailyn, la nova cantant (catalana de naixement) de la formació noruega. Vam xerrar (molt poc, no us espanteu) del seu pas pel programa televisiu Factor X, de la seva expèriencia amb la banda, dels plans de futur... Podreu escoltar les dues entrevistes durant el proper programa.


Centrem-nos ja en el que va ser el concert, perquè damunt de l'escenari de la Sala Salamandra es van poder veure dues grans bandes. A les 21.30 hores apareixien els Niobeth per presentar, a la gent que assistia al concert, els seus temes del disc The Shining Harmony of Universe. Durant els 45 minuts que van disposar damunt de l'escenari, van interpretar temes com el senzill The Wisper of Rain, Secrets, Kowasani Furuete (el tema en japonès de l'àlbum) i la magnífica The Magic Flute, on Itea va fer una gran demostració de la seva potent veu.

A l'escenari, vam poder veure que a Niobeth els acompanyaven Alberto a la bateria i Javi al baix. Jesús va estar impressionant a la guitarra, amb la seva rosa al mastil, donant aquest aspecte elegant; per la seva banda, Santi va acompanyar a la perfecció amb els seus teclats i va tenir la oportunitat de mostrar als assistents els seus altres instuments, com són el violí la gaita. Itea, com hem comentat abans, va estar a un gran nivell amb les veus, tot i que en alguns moments quedava per sota de la música. Un gran concert d'un grup que, poc a poc, es va fent un lloc dins el metal nacional, amb un estil que no és molt freqüent veure per aquestes terres.


Una mica més tard de l'hora prevista, les 22.30 hores, Sirenia apareixien a l'escenari per oferir més d'una hora i mitja de música. Era l'estrena d'Ailyn al nostre país amb la banda i, la veritat, és que va aconseguir posar-se el públic a la butxaca des del primer tema. L'actuació dels noruegs va ser un repàs a tota la seva discografia, tocant temes de tots els seus àlbums: Meridian (del At Sixes and Sevens, del 2001), Euphoria (del An Elixir for Existence, del 2003), My Mind's Eye, Sundown i The Other Side (del Nine Destinies and a Downfall, del 2007) i el senzill The Path to Decay, Lost in Life, The Seventh Summer i The Lucid Door (del The 13th Floor, de 2009), entre d'altres.

Tot i la quantitat d'elements que porten en samplers, com serien el baix, els teclats, els coros i moltes altres coses, el resultat en directe és impressionant. Morten va estar genial amb les veus guturals i és impressionant veure aquest viking corpulent tocar la guitarra a només mig metre del teu cap. Michael, per la seva banda, es deixa la pell damunt de l'escenari, adoptant posicions corporals d'allò més estètiques (posat per la foto, vaja); però no per això perd la seva gran qualitat a la guitarra. Jonathan destrossa la bateria amb una velocitat i una força descomunal (ho dic amb raó de causa, ja que vaig aconseguir una de les seves baquetes i està feta caldo); és capaç d'aguantar el ritme durant tot el concert. I Ailyn va demostrar unes qualitats vocals molt i molt bones.


La veritat és que ben poc coneixia de Sirenia; però després del concert del passat dijous, m'han entrat ganes de descobrir-los més i posar-me a escoltar els anteriors àlbums. Després de l'experiència, només em falta tornar a donar les gràcies a les dues bandes pel tracte rebut, esperant tornar-los a veure ben aviat per Barcelona!

Aquí teniu una mostra del que van ser els concerts de Niobeth i Sirenia a Sala Salamanadra!